Амбушури з шкіри для навушників Sennheiser HD218. Частина 2 або як зробити ваші Сенхи вічними.

Почнемо з того, що минулого разу я обломив кілька зубців які тримають амбушуру. Далі мені здалось що наповнювач-поролон амбушур здувся і форму не тримає. При витягуванні остаточно обломав більшість зубців (дуже ненадійна система кріплення).
І так мої дії наступні.
Купив наповнювач - губку для миття посуди) матеріал целлюлоза (прозора для звуку, іде в деяких фірмових моделях), 8 - 10 мм висота губки, вирізав овал всередину. Примірка дала ідеальний результат, губка іде поверх рідного паролону! От губка вирізана

Придумав кріпити амбушури накладками з пластику в вигляді овалу на 8 болтів які б вкручувались прямо в тіло основи корпуса навушника (місце є, не заважає нічому). Зробив креслення, на жаль не збереглося, але основа - овал стандартний. По зовнішньому 74х59 мм товщина до внутрішнього краю 6мм, висота 3мм, отвори 2мм під болти М2 (як нема мітчика М2, можна взяти отвори під М3). Пластик АБС чорний, надруковано на 3D принтері.
Купив на OLX нержавіючі болти М2 торкси 12мм і мітчики М2.
Взяв накладки без амбушур, розмітив місця, акуратно і точно нарізав різьбу М2. Вкрутив болти, але не було правильного прилягання конструкції амбушури-накладки з пластмасовою основою до якої вся конструкція притискається. Треба акустично непрозорий матеріал , знайшов - вспінений поліетиленовий наповнювач (іде для упаковки товарів, електронноі техніки, ноутбуків або для утеплення), товщина близько 3мм. Фольга зверху не потрібна!

Вирізав овал який би не виступав за край пластмасової основи з отвором всередині близько 25-30мм під динамік, тут точності високої не треба, лиш би добитися доброго прилягання.
Далі довго прослухав. Вийшло що один днамік грає тихше. Проміряв опір L- Ground та R - Ground. Закладено в конструкцію що один провід довший, то його опір є більший. Виміри дали різницю між каналами в 1 Ом! Це неприпустимо при реальному опорі динаміка 24 Ом !
Треба замінити кабель на симетричний! Просверлив отвір 1.5мм під куплений кабель від сенхайсер з кутовим джеком (кінці пропаяв, виміряв опір, опір L- Ground та R - Ground був однаковий).
Кабель завів всередину, завязав вузли щоб не витягався, пропаяв аналогічно рідному (фазування! тобто новий лівий канал на місце старого і т.д.).
Зібрав всі бутерброди в один).Стару проводку обрізав і викинув разом з старим підголовником. Великих проблем при збиранні не було. Болти взяв 12 мм, прийшлось акуратно зняти біля 2 мм на нождаку. Конструкція вийшла розбірна, універсальна.



Коли я почав слухати був дуужее вражений! звук став рівний, целлюлоза дала глубокий, тягучий бас, трохи менш різкий ніж в відкритих навушниках, сцена стала дуже обємна, вокал став живий, не одноманітний, як в більшості. Чесно - не думав що можна своїми руками добитися такого результату! РЕКОМЕНДУЮ для моддингу своїх сенхи людям з робочими руками, це варто зробити!
P.S. Вони в мене в такому вигляді вже більше року, нічого не ломиться конструкція міцна, а звук який!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Войти через
  • bowtie smile laughing blush smiley relaxed smirk
    heart_eyes kissing_heart kissing_closed_eyes flushed relieved satisfied grin
    wink stuck_out_tongue_winking_eye stuck_out_tongue_closed_eyes grinning kissing stuck_out_tongue sleeping
    worried frowning anguished open_mouth grimacing confused hushed
    expressionless unamused sweat_smile sweat disappointed_relieved weary pensive
    disappointed confounded fearful cold_sweat persevere cry sob
    joy astonished scream tired_face angry rage triumph
    sleepy yum mask sunglasses dizzy_face imp smiling_imp
    neutral_face no_mouth innocent
Введите два слова, показанных на изображении:
© 2010-2020 Все права соблюдены.